Naiara Retegi: “Asko ari gara gauzak beste era batera egiten eta gure arteko harremana da gakoa”

Ba al dakizue euskaldunok ere pasta asko jaten dugula? Pasta kontsumoa nabarmen gora egiten ari omen da, eta hori kontuan izanda, elikadura burujabetza lortzeko bidean, ezin garela euskal identitatea definitzen duten elikagaiekin bakarrik geratu uste dute zenbaitek, begirada bat bota behar zaiela gizartearen elikatzeko ohiturei. Pentsa, pastaren kontsumoa igotzea aukera bat izan daiteke gari mota zaharrak berreskuratzeko. Hori guztia ikusita, Oreretan Zituene pasta obradore kooperatiboa martxan jartzea erabaki zuten hainbat lagunek, horien artean, Naiara Retegi oiartzuarrak. Ba Retegirekin hitz egin du Oiartzun irratiko esatari Mirari Martiarenak.

Hurrengo podcasta

Izaro Andresen musika ekarri du Euskal Irratietako Fred Berruetek sormenaren tartera

og. Ots 9 , 2017